вівторок, 12 квітня 2011 р.

Сало бажано їсти зранку

Іллюстрація до новини ""
Сало є національним продуктом українців і крім своїх смакових якостей воно ще й корисне. Зокрема сало містить поживну арахідонову кислоту, яка належить до цінних ненасичених жирів. Ця кислота бере участь в будові клітинних мембран, допомагає роботі серцевого м’яза і знижує рівень холестерину. Навіть масло за своєю біологічною властивістю та вмістом жирних кислот поступається салу.
Сало бажано їсти зранку, до того ж невеликими порціями (по 50 г). Найліпше із салом сполучаються кислі продукти, наприклад, квашені огірки, капуста, також підходить часник, цибуля, овочевий салат, заправлений олією та оцтом. Завдяки кислоті важке на шлунок сало швидше перетравлюється.
Найкраще їсти сало у свіжому, підмороженому та сирому вигляді. Можна зробити сальну пасту з часником, перцем, сіллю, зеленню. Розтоплене сало варто використовувати лише для смаження інших продуктів. Смажене сало може завдати шкоди підшлунковій залозі та печінці і викликає усілякі загострення шлунка. Тому не слід засмажувати ним супи чи інші страви.
Взагалі, якщо знати міру і надто не захоплюватися салом, то цей смачний продукт не зашкодить. Не дозволяється вживати сало лише людям із ожирінням та маленьким дітям. Важливо, де саме ви придбали сало. Адже свині часто хворіють на трихінельоз (глисти), який через сало передається і людям. Тому купувати цей продукт слід лише у спеціальних місцях, де якість сала постійно контролюється.
Рецепти народної медицини
Якщо замучили шпори на п’ятках, то допоможе мазь із несоленого сала (250 г), одного сирого курячого яйця й оцтової есенції (100 г). Цю суміш прикладають на 2-3 години до потрісканих п’ят, які перед цим добре розпарюють. Зверху ноги обгортають папером, целофаном та вдягають шкарпетки. Потім варто помити п’яти у теплій воді.
Якщо болять зуби, то між щокою і хворим зубом кладуть шматочок несоленого сала (на 20-30 хв.). Це на деякий час втамує біль та зніме запалення. Хворі суглоби намазують смальцем, потім обгортають папером, а зверху чимось теплим. Ліпше це робити на ніч, а наступного дня обмити суглоби теплою водою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...