неділю, 8 квітня 2012 р.

Системи у збору сміття нема взагалі

 Невже потрібно відчувати над головою батіг, щоб зробити чистими сільські вулиці? Вирішити це питання намагався голова Сарненської райдержадміністрації Анатолій Остапчук на нараді з сільськими, селищними головами та керівниками установ з питань благоустрою. У ній взяли участь також заступник голови РДА Інна Наумович, голова районної ради Микола Драганчук, перший заступник міського голови Світлана Усик, головний державний санітарний лікар району Олександр Войнелович, заступник начальника райвідділу управління МВС Віталій Маринін, державний інспектор відділу оперативного екологічного міжрайонного контролю Державної екологічної інспекції Катерина Лиса, начальник Міжрайонного відділу з контролю за використанням та охороною земель Валерій Білявський. Побувавши з кількаденним візитом у Брестській області, Анатолій Остапчук поділився враженнями від поїздки, розповів про досвід роботи Бресту. Починали з НЕПу – наведення елементарного порядку. Не все вдавалося з першого разу, не все було гладко, проте вже є результат. Якщо за перший рік склали 17 тисяч 400 актів про порушення сфери благоустрою, то в минулому – 2. Але не лише карають за сміття, а й преміюють за чистоту. Поцікавившись станом справ у сільських голів Кричильська, Любикович, Немович, голова райдержадміністрації прийшов до висновку, що системи збору і вивезення побутових відходів, які діють на їх території, або неефективні, або їх немає взагалі. Тому варто звернути увагу на досвід білоруських сусідів. З болем у серці про наведення елементарного порядку говорив Анатолій Остапчук. Для його здійснення бракує, насамперед, бажання та добросовісного ставлення як міського чи сільського жителя, так і приватного підприємця чи керівника. 

 Насамкінець, повертаючись до початку наради, хотілося б висловити надію, що місячник благоустрою згуртує разом школярів і їх наставників, підприємців і релігійні громади - усіх небайдужих до проблем природи. Кожному до вподоби жити в охайному місті чи селі, а чистота й порядок завжди були запорукою хорошого настрою та відчуття комфорту. Можна багато говорити про любов до рідного краю, а можна конкретними справами її стверджувати. Аби наші нащадки могли насолоджуватись його неповторною красою в майбутньому, кожен повинен сьогодні зробити  посильні інвестиції в спільну справ благоустрою.
 Марія КУЗЬМИЧ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...