пʼятницю, 4 березня 2011 р.

Образ спасителя у зрубі берези

У зрубі берези, зрізаної на Демидівщині, проявився образ Спасителя [+ВІДЕО]

В кожному разі не щодня побачиш те, за чим нині їдуть люди на Демидівщину, до села Вербень. У тамтешньому лісі на зрубі звичайної берези виявили зображення розп'яття із Христом на ньому. Місцевий священик такий знак розтлумачив як Божий заклик до покаяння, віряни охоче відгукнулися. Тож березу, яка мала піти на дрова, тепер розпиляли на реліквії.
Березу із хрестом у стовбурі зрізали разом із іншими березами й грабами. Зачистили півтора гектара площі. Нічого аномального лісоруби не помітили.

І як розгледіли на березовому зрубі хреста — робота зупинилася, — пригадує лісник. За бензопили боялися братися.

Один такий зруб лісник приніс і до свого дому. Тепер до нього паломниками приходять сусіди переконатися у диві на власні очі.



Зображення символу віри на зрубі берези місцевий священик вважає божим знаком до покаяння. Й порівнює з хрестом на своїх грудях.

У селі Вербень у знамення уже повірили всі. До місця у лісі, де росла береза, дорога не близька й засніжена. Але місцеві жителі залюбки проведуть й підвезуть кожного паломника.

Площу від старих дерев лісівники зачищають під молоденький ліс із модрини, дуба й черешні. А от що робити із пеньком з зображенням Спасителя, який залишився у землі, вони поки не вирішили.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...