суботу, 19 жовтня 2013 р.

ХОЧЕШ ЯКОСЬ ЖИТИ, ДУМАЙ...

Нестандартне рішення на користь громади

Автор фото Василь Сосюк.
Квітнева водна стихія, коли розлилася та вийшла з берегів річки Случ, завдала багато шкоди й створила чимало проблем жителям Чудля, Зарів’я та Дубняків. Снігопади, заметілі не завжди дають дорослим ходити на роботу, дітям до школи, бо немає чим розчистити сніг на вулицях села.
Тепер їм цього вже боятися не варто, адже сільський голова Володимир Жук проявив чоловічу кмітливість, а головне - турботу про односельців. За сприяння керівництва району, депутата районної ради Олега Жошка вирішив придбати пожежний автомобіль. Та неабиякий, а універсальний, тримостовий. Для цього з бюджету сільради виділили 50 тисяч гривень. На заводі приварили лопату, якою розчищатимуть сніг, а ще він має лебідку, котру використовуватимуть для розводу та встановлення понтонно-мостової переправи через річку Случ. Також гаситимуть, не дай Бог, пожежі та відкачуватимуть під час повеней воду з дворів жителів. «Минула зима була важкою, сніжною, проблематичною, - каже Володимир Жук. – Ще досі в пам’яті водна стихія, що мало не понесла за собою Зарів’я та Дубняки, аварійна навісна переправа, великі труднощі з розчищенням вулиць від снігу й ін. Далі миритися з цим не можна було. Тому й виникла ідея придбати пожежний автомобіль, який би слугував потребам громади. Порадившись з депутатом районної ради Олегом Жошком, вирішили, що він потрібен, як повітря. Олег Павлович домовився із фахівцями заводу, які й виконали роботи. Окрім автомобіля купили також дві мотопомпи, пожежні рукави та ін. Звичайно, нині за сприяння обласної та районної влади в Дубняки, Зарів’я вже зробили хороші дороги. Проте, як кажуть, береженого й Бог береже. Де гарантія, що наступна зима не принесе природних катаклізмів. У нас також є приміщення для реконструкції під пожежне депо. У разі потреби та виникнення надзвичайних ситуацій допомагатимемо й сусіднім сільським радам». За словами заступника начальника обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, полковника служби цивільного захисту Ігоря Михальчука, сільрада зробила велику справу. І в області є першовідкривачем. Приклад її гідний для наслідування. Пожежні автомобілі такого типу велика підмога під час стихії. Голова райдержадміністрації Анатолій Остапчук сказав, що минулого року мешканці так набідувалися від природних катаклізмів, що нині кожен очільник громади шукає свій варіант, як захистити людей, особливо там, де стихія непередбачувана. Раніше було простіше. На територіях сільрад діяли підприємства, що мали техніку, використовували її. Нині комунальні дороги – проблема із проблем. Тому рішення чудлян продумане, розумне, на користь громади. За словами голови районної ради Миколи Драганчука, нестандартне рішення сільської ради – це чудовий приклад тісної співпраці територіальної громади та депутата районної ради Олега Жошка. Думаю, що й інші сільради, де є пожежні команди, теж зроблять все для того, аби мати такі універсальні автомобілі. Перебуваючи в Чудлі, Ігор Михальчук вручив сільським пожежникам робочі костюми та спеціальні шоломи, що використовуватимуть під час гасіння пожеж і ліквідації наслідків природних стихій. Михайло МАЛАФЕЙ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...