вівторок, 26 березня 2013 р.

Не той Тарас Бульба /Боровець/ – факти СБУ


Навколо Тараса Боровця і нині точиться багато дискусій.  Хто ж він був насправді — бандит, чи герой, політичний  діяч чи анархічний отаман?
Довгий час основним джерелом для розуміння подій, пов’язаних із життям Т.Боровця, були його мемуари, що вийшли після Другої світової війни на Заході. Проте, як і багатьом мемуарам, цим роботам притаманні серйозні недоліки. Насамперед це — відсутність джерельної бази, що не дає змоги
названим вище працям мати документальний характер. Крім того, як вірно зазначив Є.Гринів у післямові до українського видання «Армії без держави», це «суб’єктивне твердження, втрачені деталі, а інколи пере-більшення чи інформація, яка сприйнята з третіх уст, а тому далека від дійсності»
Отож, спираючись на матеріали СБУ та спогади безпосередніх учасників, пропоную читачеві дещо інакшу версію життя цоього суперечливого борця за незалежність свого краю. Read more »

Немає коментарів:

Дописати коментар

МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ

Збірка віршів "МИНУЛЕ НЕ ВЕРНУТИ" Автор Олексій Савчин ТЕЧУТЬ ЛІТА Течуть літа, мов  хвилі  У безвість неосяжну  Пристрасні, гіркі...